Örgü resimli anlatımlı örgü sitesi

Bogazlı Beyaz Kazak

Bogazlı Beyaz Kazak

MALZEME:Nako Bambu

RENK NO:208(Ondört yumak)

ŞİŞ NO: 4-5

ÖRGÜ ŞEKLİ: Düz örgü, pirinç örgü

ARKA: Seksen ilmek başlanır, yedi santimetre pirinç örülür. Her sırada birer ilmek sağdan ve soldan düz örülerek üçgenler yapılır. Onbeş adet düz bir tane pirinç,  onbeş tane düz bir tane pirinç olacak şekilde üçgenler tamamlanır. Kırk santimetre örülerek tekrar yukarıdaki üçgenler yapılır. Toplam kırksekiz santimetrede kol evi için yanlardan üçer ilmek kesilir. Kalan yetmişdört ilmek pirinç olarak örülmeye devam edilir. Kol kesiminden sonra yirmiiki santimetre daha örülerek arka yaka için ortadaki yirmialtı ilmek kesilir. Omuzlarda bırakılan yirmidörter ilmek  dört cm daha örülerek üç kademe kesilip bitirilir.


bayan kadın Bogazlı Beyaz Kazak modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan kadın Bogazlı

ÖN: Seksen ilmek başlanır, yedi santimetre pirinç örülür. Arkada yapılan işlemler tekrarlanarak toplam kırksekiz santimetrede kol evi için yanlardan üçer ilmek kesilir. Kalan yetmişdört ilmek pirinç olarak örülmeye devam edilir. Toplam atmışiki santimetrede yaka kesimi için ilmekler ortalanarak ortadaki onaltı ilmek bir defada kesilerek yanlarından iki+iki+bir ilmek kesilir. Kol evi kesiminden sonra yirmisekiz santimetre daha örülerek omuzlarda bırakılan yirmidörter ilmek üç kademede kesilerek bitirilir.

KOL: Ellidört ilmek başlanır, yedi santimetre pirinç örülür. Ön vearkada uygulanan ömek aynı şekilde örülür. üç santimetrede bir yanlardan birer ilmek artırılır. On santimetre örülerek düz örgüye geçilir, yirmidokuz santimetre düz örülerek pirinç devam edilir. Toplam atmış santimetre örülerek bir defada kesilip bitirilir.

YAKA: Yaka çevresinden dört numaralı şişe yüz ilmek toplanarak on santimetre iki+iki lastik örülüp örgü bitirilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ