Örgü resimli anlatımlı örgü sitesi

Yarım Kollu Ajur Örnekli Mini Hırka

Yarım Kollu Ajur Örnekli Mini Hırka

Toplam ip: 200 gr.
Şiş: 5-6 numara
Beden: 36-38

Önlere 32 ilmekle başlayın. 3 sıra lastikten sonra ajurlu olarak sırasıyla renk renk devam edin. Kolu 3-2-1 kesin. Yaka oyuntusunu yaparak önleri tamamlayın.

Arkaya 64 ilmekle başlayıp önde olduğu gibi lastikten sonra ajurlu olarak örün. Kolu 3-2-1 kesin. Kollara 36 ilmekle başlayın. Lastiğin üzerine 1 düz örün, 1 ilmek dolayın, 3 ilmeği toplayın, 1 ilmek dolayın, 1 ilmeği düz örün. Arka sıraları ters örün.

9 ilmeği seçtiğiniz birinci renk iple, 9 ilmeği ikinci renkle, 9 ilmeği üçüncü renk ile ve 9 ilmeği dördüncü renk ile örün. Yani, 9’ar ilmek olmak üzere seçtiğiniz 4 renk ile sırasıyla örün.

Kolu 2-1-1 örün. Her sırada 1’er ilmek eksilterek kolu tamamlayın. Hırkanın beden ve kol parçalarını birleştirip dikin. Ön ortasından ilmek alıp 3 sıra lastik örün. Boyun çevresinden de ilmek alıp 3 sıra lastik örüp tamamlayın.


bayan kadınYarım Kollu Mini Hırka modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Mini Hırka

AJUR (11 İlmek üzerinde):

1.sıra: Lastiği ördüğünüz birinci rengin üzerine, ikinci renk ile her ilmeğin üzerine 1 dolayarak düz örün. Bu şekilde devam edin. Arka sırada, doladığınız ilmeği boşaltarak düz örün. Böylece, uzun ilmeği oluşturun.

2.sıra: Üçüncü rengi de aynı şekilde örün.

3.sıra: 1 ilmek düz örün, 1 dolayın, 3 ilmek düz örün, 3 ilmeği toplayın, 3 ilmek düz örün. 1 dolayın, 1 düz örün. Arka sıraları ters örün.

4.sıra: 2 düz, 1 dolayın, 2 düz, 3 ilmeği toplayın, 2 düz, 1 dola, 2 düz örün.

5.sıra: 3 düz, 1 dolayın, 1 düz, 3 ilmeği toplayın, 1 düz, 1 dola, 3 düz örün.

6.sıra: 4 düz örün, 1 dolayın, 3 ilmeği toplayın, 1 dolayın, 4 düz örün.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ