Yeşil Şeritli Pembe Çocuk Hırkası

  • 18 Ocak 2012

Farklı iki renk kullanılarak örülmüş çok şık kız çocuk hırkası modelini eminim sizler de çok beğeneceksiniz. Kız çocuklarına çok yakışacak model sizlerin de zevkle örgü örmenizi sağlayacak.

Malzemeler : Nako Marka BEBE COLOR; LÜKS MİNNOŞ

Renk No : 31371, 3335, 1479 (1’er yumak)

Şiş No : 4

Aksesuar : 3 adet düğme

Yapılışı :

nako kız çocuk örgü modelleri, en güzel hırka, bluz, kazak, ceket modelleri, örgü hırkalar

Arka Beden İçin : 1479 renk nolu iplikle 107 ilmek başlanarak, 3 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. 2 cm düz örüldükten sonra ilmekler; 12 ilmek düz, 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir, 9 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 33 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 19 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 12 ilmek düz şeklinde dizilerek örülüp, sıra tamamlanır. 2 sıra arayla aynı yerlerden, aynı şekilde 2 defa daha eksiltme işlemi yapılarak, 83 ilmekle örgüye devam edilir. Beden boyu 9 cm olduğunda 3335 renk nolu ipliğe geçilir. 3 diş haraşo, 2 sıra düz örüldükten sonra ilmekler; 9 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 13 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 27 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 13 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 9 ilmek düz şeklinde dizilerek örülüp, sıra tamamlanır. 2 defa daha aynı yerlerde kesme işlemi tekrarlanır. 3335 renk nolu iplikle toplam 9 cm daha örülüp, 59 ilmekle 31371 renk nolu ipliğe geçilir. 3 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. 6 cm düz örüldükten sonra (topla 23 cm) kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 34 cm’de kalan 47 ilmek tek seferde kesilerek bitirilir.

Ön Bedenler İçin : 1479 renk nolu iplikle 56 ilmek başlanır, 3 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. 2 sıra düz örülerek ilmekler; 12 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 20 ilmek düz, 2 ilmek kesilir, 18 ilmek düz şeklinde dizilip, sıra tamamlanır. 2 sıra düz örülüp, 2 defa daha aynı yerlerden, 2’şer ilmek kesilerek 44 ilmeğe düşürülür. 3335 renk nolu iplikle 3 diş haraşo 2 sıra düz örüldükten sonra aynı yerlerden 3 defa daha 2’şer ilmek kesilerek, 32 ilmeğe düşürülür. 31371 renk nolu ipliğe geçilir, 3 diş haraşo örülüp, düz örgüye devam edilir. Beden boyu 24 cm’de kol evi için bir taraftan 3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 28 cm olduğunda yaka için ön ortasından 6+2+2+3 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 33 cm’de omuzda kalan 13 ilmek tek seferde kesilerek tamamlanır. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

Kollar İçin : 31371 renk nolu iplikle 38 ilmek başlanır, 3 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilir. Her iki taraftan 4 sıra arayla 4 defa, 1’er ilmek artış yapılarak, 46 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 21 cm olduğunda kol evi için, her iki taraftan 2+5 defa 1’er ilmek kesilir. Kol boyu 25 cm’de kalan 32 ilmek tek seferde kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

Yaka ve Ön Bordürler İçin : 31371 renk nolu iplikle yaka etrafından şişe 65 ilmek çıkarılır, 2 cm haraşo örülür ve ilmekler tek seferde kesilerek bitirilir.

31371 renk nolu iplikle ön ortalarından şişe 51’er ilmek çıkarılır, 2 cm haraşo örülür ve ilmekler tek seferde kesilerek bitirilir. Sağ tarafta 3 adet ilik açılır.

Örgü resimli anlatımlı örgü sitesi