Örgü resimli anlatımlı örgü sitesi

Kısa Kollu Örgü Tunik Yapılışı

Kısa Kollu Örgü Tunik Yapılışı

El örgüsü tunikler, son yılların en moda kıyafetleri arasında yerini aldı. Birbirinden şık tunikler taytlarla ve kot pantolonlarla kombin edilerek, son derece şık ve göz dolduran, bir o kadar da kullanım rahatlığı sağlayan kıyafetler.. Küçük hanımların da severek kullanacağı, çok şık bir tunik modeli ile karşınızdayım, modeli çok beğeneceğinizden eminim…

Malzemeler :

Nako Marka Süper Saf Yün

2524 (4 yumak), 208, 10284, 185 (1’er yumak),

4,5 numara şişler.

kız çocuk örgü örnekleri, en güzel örgü tunik modelleri

Yapılışı :

Arka İçin : 2424 renk nolu iplikle 80 ilmek atarak başlanır, düz örgü yapılır. Beden boyu 44 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 4 sıra arayla 11 defa burgulu reglan kesim yapılır. Beden boyu 60 cm’de kalan 36 ilmek tek seferde kesilerek bitirilir.

Ön İçin : 2524 renk nolu iplikle 88 ilmek başlanır. Her iki tarafta 28’er ilmek düz örülürken, ortada kalan 32 ilmeğe diyagramdaki ilmek kaydırma örneği uygulanır. Beden boyu 44 cm’de kol evi için her iki taraftan4’er ilmek kesilir. Sonraki sırada 11 defa burgulu reglan kesimi yapılır ve aynı sırada bütün ilmekler düz örülmeye başlanır. Beden boyu 60 cm’de kalan 36 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

Kollar İçin : 2524 renk nolu iplikle 64 ilmek başlanır düz örgü yapılır. 2 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 11 defa burgulu reglan kesim yapılır. Kol boyu 18 cm’de kalan 20 ilmek tek seferde kesilerek tamamlanır. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

Yaka İçin : Yaka etrafından şişe 98 ilmek çıkarılır. 3 cm düz örülüp tüm ilmekler tek seferde kesilir.

Hazırlanışı : Ön ortasındaki diyagrama 208,10284 ve 185 renk nolu ipliklerle fıstıklar yapılıp dikilir. 185 renk nolu iplikle 120 cm kordon yapılarak, kol hizasından arkaya doğru geçirilerek, arkada bağlanır.

Burgulu Reglan Kesim : 2ilmek düz örülür, yanındaki 4 ilmek şişten çıkarılır, sondaki 1 ilmek önden geçirilerek başa alınır, kalan 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir…şeklinde 4 sıra arayla işlem tekrarlanır.

Fıstık Yapılışı : Tığ üzerine iplik dolanır, alt sıraya batılır, tığ üzerine iplik dolanır 1 ilmek çekilir, oluşan ilmek tığ üzerinde çekilerek uzatılır, tığ üzerine iplik dolanarak, 3 defa aynı yere batılıp işlem tekrarlanır. Tığ üzerinde oluşan ilmekler tığa iplik dolanarak, ilmeklerin içinden geçirilir, ilmekler bir defada toplanarak 1 adet fıstık oluşturulur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ