Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Şal Modelleri // Gri-Siyah Kolay Panço

Gri-Siyah Kolay Panço

Yorum Yazın

Reklamlar

Bahar aylarının vazgeçilmezlerinden olan pançolarımıza çok güzel, şık ve çok kolay bir örneği sizinle paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki resimde pançomuzun bitmiş hali var, ben çok beğendim ve hemen yapmaya karar verdim. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler : İki farklı renkte ip ile uygulayabileceğimiz modelimiz için;

2 adet 100 gr’lık ip ve 7 numara şişler gerekli..

Pançomuz iki ayrı parçanın örülüp birbirine eklenmesiyle yapılmış.

Yapılışı :

Uzun parça için, örgümüze 70 ilmek atarak başlayacağız. Örgünüze istediğiniz renkten başlayabilirsiniz. 4 sırada bir diğer renk ile devam etmeyi unutmuyoruz. Bir sıra ters, bir sıra düz örgü örerek, örneğimizi tam 198 sıra ördüğümüzde, uzun parçayı tamamlamış oluyoruz. Burada ilmeklerimizi keserek örgümüzü bitiriyoruz.

Pançomuzun kısa parçasını örmek için, yine 70 ilmekle işe başlıyoruz. Aynı şekilde bir sıra ters, bir sıra düz örgü örerek, örgümüz 90 sıraya geldiğinde kesintisini yapıp, tamamlamış oluyoruz.

Oluşturduğumuz iki farklı boydaki parçalardan uzun olanın, uzun kenar ucuna kısa olanın bir kenarını dikerek ekliyoruz. Aynı işlemi diğer uçta da uyguluyoruz.

Böylece pançomuzu kullanıma hazır hale getirmiş oluyoruz. Örgünüzden sonra geriye kalan, sarkan ipleri temizledikten sonra keyifle kullanabirsiniz.

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Saçaklı Beyaz Şal
Firtekeli Yünlü Şal
Şiş Örgüsü İle Şık Şal Yapılışı

Leave a Reply