Örgü resimli anlatımlı örgü sitesi

Motifli Kazak

Motifli Kazak

Ön ve arka bedeni karışık motiflerle süslenmiş, kolları ise düz renk yün ile örülmüş bir kazak modeli. Kenar kısımlarda kahverengi ve beyaz yün kullanılmıştır.
Beden: 38-42

Malzemesi: 200’er gr. Kahverengi ve bej yün. 100 gr. beyaz yün. 3 ve 3,5 numara şiş.

Ana motif: Düz örgü.

Kenar motif: 1 ters, yüz lastik. Motifli kısımları şemaya göre örün. Şemadaki 1-28.nci sıraları devamlı tekrarlayın.

Örnek parça: 22 ilmek ve 27 sıra 10 cm.lik bir kare meydana getirir.

bayan kadın motifli kazak modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan motifli kazak çeşitleri
Arka beden: 3 numara şiş ve beyaz yün ile 128 ilmekle başlayın ve 5 cm. kenar motife göre örün. Sonra 3,5 numara şiş ile şemaya göre örün. İlk sırada 1 ilmek artırın = 129 ilmek. 23,5 cm. yükseklikte kol oyuğu için iki taraftan 15’er ilmek kapatın. = 99 ilmek. 33,5 cm. yükseklikte kol oyuğu için kenar kısmı beyaz yün ile düz örgü yapın. Pat yüksekliği 2,5 cm. olunca, 1 sıra ters örün. Sonra pervaz kısım için 2,5 cm. yüz örün. Ve bütün ilmekleri bir sırada kapatın.

Ön beden: Arka beden gibi örün.

Sol kol: 3 numara şiş ve kahverengi yün ile 56 ilmekle başlayın ve 8 cm. kenar motife göre örün. Sonra 3,5 numara şiş ile bej rengi yün ile düz örün ve ilk sırada yer yer 22 ilmek artırın. = 78 ilmek. Kolların iki tarafından her 4.ncü sırada 12 defa 1 ve sonra her 2.nci sırada 32 defa 1 ilmek artırın. = 166 ilmek. Sonra artırma yapmadan örmeğe devam edin. 36 cm. yükseklikte kenar kısım için kahverengi yün ile örmeğe devam edin. Kahverengi kısım 6,5 cm. olunca 4 cm. de beyaz yün ile örerek, bütün ilmekleri bir sırada kapatın.

Sağ kol: Sol kol gibi örün. Kenar kısmı beyaz, sonra 36 cm. kahverengi ve sonra 6,5 cm. bej rengi yün ile örün. Son 4 cm. için beyaz yün kullanın.

Bitirilişi: Arka ve ön beden parçalarındaki pervazları ikiye katlayın ve dikin. Omuz dikişlerini dikin. Kolları x işaretli kısımlardan takın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ