Örgü Bere Yapılışı

  • 29 Ekim 2011

Kış aylarının yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde, kışlık hazırlıklarımız da son sürat devam ediyor. Evlerimiz için, yiyecek içecek stoklarımız için koştururken kendimizi de ihmal etmeyelim.

Çok güzel, şık, kullanışlı ve yapılışı  da bir o kadar kolay bir bere modeli buldum. Sizlerle de hemen paylaşmak istedim. Kışlık hazırlıklarınız arasına almak isteyeceğinizi düşünerek, yapılışını hemen yayımlamaya karar verdim… 🙂

Siz de kolayca yapacak, çok severek kullanacak ya da çok sevdiğiniz birine hediye edebileceksiniz.

Şık beremizin yapılışına bir göz atalım…

Malzemeler :

Evde tek kalmış kalın bir yumak ipliğiniz varsa bu berenin yapılışında kullanabilirsiniz. 5 ya da 6 numaralı şişler.

Berenin yapılışı :

–  Beremizi bir bebek  için öreceksek, 40 ilmekle işe başlayabiliriz.

– Üç-dört yaşlarında bir çocuk için, 50 ilmekle başlıyoruz.

– Yetişkin bir bayan için ise örgümüze, 85 ilmek atarak başlıyoruz.

Beremizin ilk beş sırasını iki düz iki ters örgü ile lastik yapıyoruz. Lastiği bitirdikten sonra, düz örgü örmeye başlıyoruz. 5 sıra boyunca düz örgümüzden sonra 5 sıra da ters örgü uyguluyoruz.

35 sıra bu şekilde ördükten sonra kesintilerimizi yapmaya başlıyoruz. Öncelikle 2 sırada 1 keserek devam ediyoruz. Sonra her sırada kesintilerini yapıp, beremizi bitiriyoruz. Kenarını dikişle birleştirip, tepesini de diktiğimiz beremiz artık kullanıma hazır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. Duygu dedi ki:

    Yanı bnm anlamadıgım bır nokta var bunun bıtısı ıcın tepesını nasıl bıtırıcez ve 2 sırasıda bır kesmek ne demek olacak ben anlayamadım bır turlu anlayan varsa bana acıklayabılır mısınız ? Sımdıden esekkurler ıyı gunler

  2. eda kaş dedi ki:

    kesimini daha net açıklarısınız.!

  3. Melissa Can dedi ki:

    Merhaba,önce verdiginiz emekler icin tesekkür ederim.Benim sorum su:2 sırada 1 keserek devam ediyoruz tamam ama ondan sonradaki siralardaki kesintileri nasil yapacagim?Aciklik getirirseniz sevinirim.Hoscakalin

  4. sewım dedi ki:

    neden cwp yazlmıyoo kesım kısmını net ıstıyoruz

  5. Emine Bozkurt dedi ki:

    Harika modeller paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Ancak bazı modellerde son kısımdaki kesme’yi açıklayabilirseniz sevinirim…

  6. suzan dedi ki:

    emeğinize sağlık bitirme işlemini ayrıntılı anlatırsanız sevinirim:))

  7. burçin dedi ki:

    Ya arkadaşlar kesmek iki ilmeği birlikte almak demek önce iki işleyin bir kesin sonra bir ilmek işle bir kes sonra ilmek sayısı 5, 6 tane falan kalınca büzün bitirin