Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Kazak Modelleri // Yelek Takım

Yelek Takım

Yorum Yazın

Reklamlar

MALZEME: 240 gr. siyah, 80 gr. kırık beyaz, 40 gr. kiremit rengi, 40 gr. mavi, 40 gr. sarı, 200 gr. yeşil renk yün. 5 nolu şiş.

KULLANILAN ÖRGÜLER: Haroşo: Hep yüz. Düz örgü: 1 sıra yüz 1 sıra ters.

Kürk örgü: 2 sıra haroşo örülür. Sonra 1 kenar ilmeği örülür. 1. sıra: Şiş 1. ilmeğe yü2 örülecekmiş gibi batırılır, iplik şişlerin arasından ve sol işaret parmağın üzerinden ve etrafından geçirilir ve iki kere sağ şişin altından ve etrafından dolanıp elde edilen 3 iplik tek iplikmiş gibi ilmekten çıkartılır. Bu işlem sıranın her ilmeğinde tekrarlanır. 2. sıra: Her ilmeğin 3 ipliği tek iplikmiş gibi yüz örülür. 3.4.5. sıralar: Yüz.

bayan kadın yelek takım modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan yelekleri

ARKA: 5 nolu şişlerle 80 ilmek atılır ve bordür kürk örgü örülür. Değişik renk yünlerle düz örgü yapıldıktan sonra şema takip edilerek 60 cm. desenli düz örgü örülür. Kol oyuğu için yanlardan önce 10, sonra 3 ilmek kapatılır ve 20 cm. daha örgüye devam edilir. Omuzlar içinse yanlardan 18 ilmek kapatılır ve kalan ilmekler bir seferde kesilir.

YARIM ÖN: 42 ilmek atılıp arka gibi örülür. 72 cm. total yükseklikte yaka için 9 ilmek kesilir ve sonra 2 ilmek daha kapatılır. Omuzlar için kalan 18 ilmek bir seferde kesilir.

HAZIRLANIŞI: Parçalar tersten ütülenir, kol çevresinden ve ön boylarından ilmekler şişe geçirilip 2 bordür kürk örgü yapılır.

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Saç Örgülü Kırmızı Kazak
Siyah Kollu Mor Kazak
Küçük Burgu Modelli İnce File İşlemeli Erkek Kazağı

Leave a Reply