Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Atkılar, Bereler // Tığ İşi Atkı ve Bere Takımı Yapılışı

Tığ İşi Atkı ve Bere Takımı Yapılışı

Yorumlar Kapalı

Reklamlar

Tığ işi örgü seven hanımların gözdeleri arasına girmeye aday atkı bere modeli. Bu kış genç kızlarımızın da çok ilgisini çekecek ve çok severek kullanacaklar. Hemen malzemelerinizi hazırlayın ve bu şık takımı örüp sevdiklerinize hediye edin…

Malzemeler :

Nako Marka Jeans

20169 (3 yumak) ve 2,5 numara tığ.

Yapılışı :

Atkı İçin : 140 cm zincir çekilir. Zincirin her iki tarafına 12er zincir çekilir, 2’şer zincir atlanarak, 1’er trabzan yapılır. Her iki taraftaki dönüş yerlerinde aynı zincir içine 3’er adet 2 defa çıkılarak trabzan yapılır. Sonraki sırada, 2 trabzan arasına 1’er trabzan yapılırken, trabzanlar arasına 1’er zincir çekilir. Her iki taraftaki dönüş yerlerinde her sırada 3’er trabzan artış yapılır. Bu şekilde atkı genişliği 13 cm örülüp, bitirilir. Atkının etrafına; 2 trabzan atlanarak 3. trabzanın arasına sık iğne yapılır, 7 zincir çekilir, 4. zincirin içine sık iğne ile pıtırcık oyası yapılır. 3 zincir çekilir, 3. trabzanın arasına sık iğne yapılır, 7 zincir çekilir…şeklinde oya yapılır.

tığ işi örgü modelleri, tığ ile atkı ve bere yapılışı, en güzel atkı bere takımları

Bere İçin : 6 zincir çekilerek birleştirilir. İçine 15 adet trabzan yapılır. Her sırada 4’er trabzan arayla 1’er trabzan artırılır. 8 cm örülür, artırma işlemi yapılmadan 12 cm daha örülüp, bitirilir. Bere etrafına atkıda yapılan oya yapılır.

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Kolay Şık Bere Yapılışı (Çarkıfelek Bere)
Kahverengi Lastikli Bol Bere ve Püsküllü Atkı
Lacivert-Yeşil Çocuk Beresi Yapılışı

comment closed