Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Bereler // Örgü Bere Yapılışı

Örgü Bere Yapılışı

Yorum Yazın

Reklamlar

Kış aylarının yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde, kışlık hazırlıklarımız da son sürat devam ediyor. Evlerimiz için, yiyecek içecek stoklarımız için koştururken kendimizi de ihmal etmeyelim.

Çok güzel, şık, kullanışlı ve yapılışı  da bir o kadar kolay bir bere modeli buldum. Sizlerle de hemen paylaşmak istedim. Kışlık hazırlıklarınız arasına almak isteyeceğinizi düşünerek, yapılışını hemen yayımlamaya karar verdim… :)

Siz de kolayca yapacak, çok severek kullanacak ya da çok sevdiğiniz birine hediye edebileceksiniz.

Şık beremizin yapılışına bir göz atalım…

Malzemeler :

Evde tek kalmış kalın bir yumak ipliğiniz varsa bu berenin yapılışında kullanabilirsiniz. 5 ya da 6 numaralı şişler.

Berenin yapılışı :

-  Beremizi bir bebek  için öreceksek, 40 ilmekle işe başlayabiliriz.

- Üç-dört yaşlarında bir çocuk için, 50 ilmekle başlıyoruz.

- Yetişkin bir bayan için ise örgümüze, 85 ilmek atarak başlıyoruz.

Beremizin ilk beş sırasını iki düz iki ters örgü ile lastik yapıyoruz. Lastiği bitirdikten sonra, düz örgü örmeye başlıyoruz. 5 sıra boyunca düz örgümüzden sonra 5 sıra da ters örgü uyguluyoruz.

35 sıra bu şekilde ördükten sonra kesintilerimizi yapmaya başlıyoruz. Öncelikle 2 sırada 1 keserek devam ediyoruz. Sonra her sırada kesintilerini yapıp, beremizi bitiriyoruz. Kenarını dikişle birleştirip, tepesini de diktiğimiz beremiz artık kullanıma hazır.

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Siperli Bordo Renkli Bere ve Atkı
Pirinç Örgülü Siperlik Modelli Bere ve Atkı
Kare Bebek Beresi

Leave a Reply