Örgü Bebek Şapkası ve Bebek Patik Takımı Tarifi

  • 26 Aralık 2014

Kış aylarının en büyük ihtiyacı örgü patik ve beredir. Her yaş için gereklidir aslında ama bizden önce bebeklerimiz gelir değil mi? Şimdi sizleri çok yormayacak kolay ve bir o kadar eğlenceli resimli anlatımlı bebek patik ve bere modelimizle baş başa bırakalım kolay gelsin hanımlar.

1380403_968483299845148_4675531827084709076_n

 

Örgü Bebek Şapkası ve Bebek Patik Takımı Tarifi

BERE

  • Orta kalınlıkta yumuşak bebe yünü 3,5 şiş kullanılır.
  • Ortalama 6 ay-1 yaş bebek için.
  • Başlangıç için şişe 60 ilmek atılır.
  • Daha sonra 1 ters-1 düz ilmek olarak istenilen kalınlıkta lastik kısmı örülür.Lastik bitiminde açık renk yünümüzle 4 sıra düz örgü örülür.
  • Düz örgü örüldükten sonra koyu renk yünümüzle 4 sıra düz örülür.
  • Sonra istenilen uzunluk açık renk yün ile düz örgü örülüp berenin üst kısmını büzdürerek bitirin.

PATİK

  • 45 ilmek başlanır 6 sıra haraşa örülür.Daha sonra 18 ilmek örülür ortada 9 ilmek bırakılarak 18 ilmek örülür.Tersten gelirken ters örgü örülür.
  • 2.sırada 17 ilmek örülür.18.ilmek 9 ilmeğin ilki ile birlikte alınır ve 7 ilmek örülür.8.ilmek diğer yandan kalan 18 işmeği ilki ile büzülür.
    Bu şekilde ortada 10 ilmek kalana kadar 12 sıra ör ve bilek kısmı lastik örgü örerek bitir.
  • Sıra geldi bere ve patiklerdeki fiyonklara 10 ilmek atarak başlayalım ve 2 haraşa 6 düz 2 haraşa olarak 4-5 santim kadar örelim.(Bunları koyu renkle örelim ki patiğin altta kalan fiyonku olsun. 🙂

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. elif dedi ki:

    Patigin taban kismi nasil ortaya cikiyor acaba aciklamasi yapilmamisda tesekkurler

  2. ece dedi ki:

    Bu 60ilmek tekmi cift mi sapkada

BİR YORUM YAZ

Örgü resimli anlatımlı örgü sitesi