Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Babet ve Patikler // Örgü Bebek Patiği (Anlatımlı)

Örgü Bebek Patiği (Anlatımlı)

Yorum Yazın

Reklamlar

Bebeklerimize kışın ayacıklarını sıcacık tutacak bir patik örmek hiç bu kadar kolay olmamıştı sevgili hanımlar. Şimdi ip rengine karar verin ve hemen bir günde bir çift patik örmek nasıl oluyormuş görün bakalım.

Patik Yapımı İçin Gerekli Malzemeler :

İstediğiniz iki renk örgü ipi (akıllı ip ya da evinizde kalmış artık ipleri de kullanabilirsiniz),

2,5 numara örgü şişleri.

Yapılışı :

Örgü şişlerimize 54 ilmek atarak başlıyoruz. 6 sıra boyunca haraşo örgü ile devam ediyoruz. 7. sıradan itibaren patiğimize kurdela geçirebilmek için delikler oluşturuyoruz. Bunu iki ilmek kes bir ilmek arttır örneği ile bir sıra devam ederek sağlıyoruz. Delikli sıranın üzerine 2 sıra daha haraşo örmeye devam ediyoruz.

Devam eden sırada 22 ilmek haraşo ördükten sonra, diğer renk ipimizi bağlayıp, bu ip ile 10 ilmeğimizi örüyoruz. 10. ilmeğimizi yanındaki ile beraber alarak kesiyoruz. Orta kısım hep 10 ilmek olarak farklı renk ip ile devam edecek ve yanlarından hep keseceğiz.

İki yanda 13′er ilmek ortada da 10 ilmek kalınca yine diğer ip ile 2 sıra haraşo örüyoruz. Bundan sonra 2 ilmek kes 1 arttır yöntemi ile patiklerimize bağcık takabilmek için delikli bir sıra daha örüyoruz.

Dört sıra resimdeki modele göre pembe ip ile dört sıra da beyaz ip ile haraşo örüp, tüm ilmeklerimizi tek seferde keserek patiğimizi tamamlıyoruz.

Alt kısımlarından diktiğimiz patiklerimize kurdela ve bağcıklarını da ekledikten sonra kullanmaya başlayabiliriz.

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

İncili Kırmızı Çorap
Baklava Modelli Çorap
Örgü Patik Yapılışı

Leave a Reply