Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Bereler // Kulaklı Bere Yapılışı

Kulaklı Bere Yapılışı

1 Yorum

Reklamlar

Kulaklı bere küçük büyük herkesin severek kullandığı, son yıllarda her kış mevsiminde, her yerde sıkça karşımıza çıkan bir bere modeli. Kışın kulaklarımızı da soğuk havadan koruyacak beremizi, evimizde kendimiz yapabiliriz. Kız ya da erkek çocuklarınıza, eşinize ve kendinize birer tane örmeye hemen başlayın bence. Sizin için yapılışını yazıyorum.

affiliate marketing

Malzemeler : Bir yumak orta kalınlıkta ip ile öreceğiz. İsteğe göre ebruli ip de kullanabilisiniz. 5.5 numaralı şiş ile öreceğiz.

Yapılışı :

Beremizin yapılışına geçmeden önce, ilk ilmekleri her zaman boş alacağımızı hatırlatmak istiyorum. Bu modelin oluşumunda bu daha önemli.

İlk önce örgü şişimize 7 ilmek (yetişkinler için 9 ilmek) atarak, ilk sırayı ters örgü örüyoruz. İkinci sıraya geçtiğimizde yani düz tarafa, her bir ilmeği ördükten sonra şişimize bir ilmek atarak arttırıyoruz. Bu şekilde ikinci sıramızın sonunda elimizde 14 ilmeğimiz oluyor.

Sadece düz tarafta, her iki sırada bir ilmeklerimizi aynı yerlerinden arttırıyoruz. Örgümüz bu şekilde ilerledikçe, kendiliğinden kıvrılarak şapka formunu almaya başlayacaktır.

Elimizde arttırdığımız kısımların arasında kalan 6 baklava dilimi oluşmuş olacak. 6 dilimin araları da arttırmalarımızdan kaynaklı, delikli bir görüntü oluşturacak. Bu deliklerin sayısı 13'e ulaşana kadar, beremizi arttırarak ördükten sonra, kalan kısmını düz örerek devam ediyoruz.  (8-10 sıra kadar)

Bundan sonraki aşama kulaklıklarını yapmak.Bunun için elimizdeki 85 ilmekten oluşan örgümüzün ilk 13 ilmeğini kesiyoruz. İkinci 13 ilmeği ilk kulak için örüyoruz. Bundan sonraki 29 ilmeği kesiyoruz ki; burası beremizin ön kısmını oluşturuyor. Diğer kulaklık için 13 ilmeği yine örüyoruz. Kalan 16 ilmeği de kesiyoruz. 

Kulaklıklarımızı oluşturacak olan, 13 ilmeği, eimizde 4 ilmek kalana kadar her sırada keserek örüyoruz. Kalan 4 ilmeği, beremizin saplarını oluşturması için, istediğimiz uzunluğa ulaşana kadar örmeye devam edip, sonra keserek beremizi örmeyi bitiriyoruz.

Kıvırıp içten dikerek beremizi kullanıma hazır hale getiriyoruz.

zp8497586rq

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Çiçekli Tığ İşi Şapka (Anlatımlı)
Burgu Modelli Bere ve Boyunluk
Zikzak Çizgili İki Renkli Bere ve Atkı

1 Response to " Kulaklı Bere Yapılışı "

  1. aysel diyor ki:

    örgüleriniz güzel ama çok az secenek var