Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Bluz Modelleri, Kazak Modelleri // Kayık Yakalı Renkli Bayan Kazak Yapılışı

Kayık Yakalı Renkli Bayan Kazak Yapılışı

Yorum Yazın

Reklamlar

En güzel spor örgülerde severek kullanacağınız kayık yaka modeli, mavi renk ile uygulanmış. Kollarda kullanılan cıvıl cıvıl renklerle de modele hareket kazandırılmış. Genç hanımların çok beğeneceği bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Malzemeler : Nako Marka SÜPER İNCİ

Renk No : 2524 (4 yumak), 3079, 4901, 3630 (1′er yumak)

Şiş No : 4,5

Yapılışı :

en güzel nako örgü modelleri, kayık yaka bayan kazak yapılışı, renkli bayan bluzu, el örgüsü kazak modelleri

Arka Beden İçin : 2524 renk nolu iplikle 92 ilmek başlanır, 3 cm 2+2 lastik örülüp, ters örgüye geçilir. Beden boyu 37 cm örülerek kol evi için, her iki taraftan 3+1 ilmek kesilir. Beden boyu 58 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 32 ilmek tek seferde kesilir. Sonraki sırada yakanın her iki tarafından 3+3′er ilmek kesilir. Beden boyu 60 cm’de omuzlarda kalan 20′şer ilmek tek seferde kesilerek bitirilir.

Ön Beden İçin : Arka beden gibi örülür. Beden boyu 53 cm olduğunda yaka için ön ortasından 22 ilmek tek seferde kesilerek örgüye 2 parça halinde devam edilir. Yakanın her iki tarafından her sırada, 3+3+2+2+1′er ilmek kesilir. Beden boyu 60 cm’de omuzlarda kalan 20′şer ilmek tek seferde kesilerek bitirilir.

Kollar İçin : Renk Sıralaması : 4901, 3079, 2524, 3079, 3630, 3079, 4901…renk nolu iplik sıralamasıyla 2 diş (1′er cm) haraşo örülür.

4901 renk nolu iplikle 54 ilmek başlanır, haraşo örgü yapılarak renk sıralaması uygulanır. Her iki taraftan 4 cm arayla 4 defa 1′er ilmek artırılarak 62 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 21 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2 sıra arayla 24 defa 1′er ilmek kesilir. Kol boyu 36 cm’de kalan 8 ilmek tek seferde kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

Yaka İçin : 2524 renk nolu iplikle yaka etrafından şişe 130 ilmek çıkarılır, 2 cm düz örülüp, ilmekler tek seferde kesilerek bitirilir.

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Merserize Bayan Bluzu Yapılışı
Mavi Beyaz Kazak
Diagonal Kazak

Leave a Reply