Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Bebek Örgüleri // Fiyonklu Bebek Yeleği (Anlatımlı)

Fiyonklu Bebek Yeleği (Anlatımlı)

1 Yorum

Reklamlar

Bu çok şirin bebek yeleğinin yapılışı da bir o kadar kolay… Çok severek öreceğiniz bebek yeleğiniz, bebeğinize çok yakışacak :) Şimdi yeleğin yapılışına geçelim.

Malzemeler : 2 adet bebe yünü, 3 numaralı şiş ve uygun renkte kurdeleler kullanacağız.

Yapılışı :

Ön örmek için 35 ilmekle başlanıyor. Yedi sıra haraşo örüp, lastiğini tamamlıyoruz. Daha sonra 7 ilmek haraşo, 7 ilmek düz örgü örüyoruz.

7 ilmek haraşoyu ördükten sonra ipimizi öne alıp, 7 düz ilmeğimizi örmeden şişe geçiriyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız, düzlerin önünde kalan ipliklerle modelimizi oluşturmak.

Sonraki aşamada düz örgülerimizin üzerine haraşo, haraşo örgülerimizin üzerine düz gelecek şekilde örmeye devam ediyoruz. Kol kısımlarına geldiğimizde, yeleğimizin kol oyuntuları için 3-2-1 kesip, kolları oluşturuyoruz. Kolların kesintisi bittikten sonra, omuzlarının tamamını haraşo örgü ile tamamlayıp önleri kesiyoruz.

Her iki tarafını da 35 ilmekle başladığımız yeleğimizin önlerinden birine düğme iliği açmak için, 7 sırada bir kesip ilikleri oluşturuyoruz.

Önleri bitirdikten sonra, arkayı da aynı şekilde ama bu defa 56 ilmek ile başlayıp örgümüzü bitiriyoruz. Arkadan da aynı sıraya geldiğimizde kol oyuntularını 3-2-1 kesiyoruz.

Son olarak, modellerimizin üzerinde, iplik iplik oluşan kısımları sıkıştırıp kurdelelerini geçiriyoruz. Düzgün durması için kurdeleleri arka kısımlarından dikebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak her bir kurdelenin üzerine birer tane inci dikebilirsiniz.

Bu şekilde tamamladığınız yeleğinizi bebeğinize giydirmeye başlayabilirsiniz…

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Beşik Örtüsü Modeli
Çok Amaçlı Bebek Örtüsü
Pembe Elbise ve Bolero Takımı

1 Response to " Fiyonklu Bebek Yeleği (Anlatımlı) "

  1. çiğdem seçkin diyor ki:

    Selam, yelek örneğini çok beğendim ama örülüşünü tam anlayamadım. 1. parağrafta “7 ilmek haraşo 7 ilmek düz örün diyorsunuz, 2. parağrafta 7 düzü örmüyoruz” diyorsunuz. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Torunum olacak, mutlaka bundan örmeliyim. Emeklerinizden olayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sevgiler…