Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa // Pelerin // Çocuk Pelerini Yapılışı

Çocuk Pelerini Yapılışı

Yorum Yazın

Reklamlar

Sizin için çok güzel bir pelerin modeli buldum. Küçük kızlarımıza çok yakışacağı belli. Yapılışı çok basit gibi görünüyor. Birlikte deneyelim mi ne dersiniz?

4-5 yaşa kadar uygun ölçüleri ile pelerinimizin yapılışına geçebiliriz.

Malzemeler :

4 tane 100 gr. bebe yünü ve 5 numara şiş kullancağız.

Yapılışı :

Pelerinimizi örmeye arkadan başlıyoruz. 15 cm düz örgü ördükten sonra, her 4 sırada bir olacak şekilde hem sağından hem solundan birer ilmek kesiyoruz. Bu işlemi 6 kere tekrar ediyoruz.

Bundan sonraki aşamada her sırada 1′er ilmek keserek örmeye devam ediyoruz. Bu işlemi de 7 defa tekrar ederek omuz kısmını kapatıyoruz. Pelerinimizin uzunluğu bu sırada 42 cm olacaktır.

Artık ön örmeye başlayabiliriz.

Şişimize 60 ilmek atarak, yine arkayı örerken yaptığımız gibi kesintilerini yapıyoruz. Örgümüzün boyu 35 cm oldunduğunda ise yaka oyuntusu için 10+3+2+1 olacak şekilde yakasını oluşturuyoruz. Pelerinimizin omuz genişliği bu sırada 5 cm olmalıdır.

Pelerinimizin kapşonu için, arka boyundan 96 ilmek çıkararak 20 cm düz örgü örüp, kesiyoruz. Şapka formu alması için uçlarını birbirine dikiyoruz.

Yan dikişlerini tamamlayıp, etek kısmına 5 cm eninde, beğendiğimiz bir modelden tığ işi uygulayarak pelerinimizi kullanıma hazır hale getiriyoruz….

Şu Tariflere de Bakabilirsiniz:

Örgü Panço Yapılışı
İşlemeli, Kapüşonlu Panço Yapılışı
Ponponlu Pelerin

Leave a Reply