Örgü resimli anlatımlı örgü sitesi

Örgü Kapşonlu Bebek Hırkası Yapılışı

Örgü Kapşonlu Bebek Hırkası Yapılışı

Bebeklerimize kış aylarını sıcacık geçirmelerine olanak sağlayacak, örmesi de kullanması da çok zevkli bir hırka modeli… Düz ve haraşo örgü ile kolayca örebileceğiniz kapşonlu hırka hem kız hem de erkek bebekleriniz için ideal bir model. Yapılışına bir göz atmaya ne dersiniz?

Malzemeler :

3 adet 100 gr. bebek yünü,

4 numara örgü şişleri.

Yapılışı :

Arka İçin : Hırkamızı örmeye arka parçasından başlıyoruz. 60 ilmek atarak 1 sıra ters, 4 sıra düz ve yine 1 sıra ters örgü ile lastik yapıyoruz. Üzerine bir karış ve dört parmak ölçerek düz ördükten sonra, kol için kesinti uygulamaya başlıyoruz. Sırasıyla ve her sırada olmak üzere her iki yandan 3+2+1 olarak kol evini oluşturuyoruz. Kol kesintilerinden sonra 12 sıra haraşo örerek arka parçayı tamamlamış oluyoruz.

Önler İçin : Önler için 35 ilmek atarak başlıyoruz. Yine 1 sıra ters, 4 sıra düz ve 1 sıra ters örerek lastiklerini yapıyoruz. Üzerine 4 sıra düz örgü ile devam ettikten sonra tek önde, ön kısımda ilik açıyoruz. Bunun için baştan 3 ilmeğimizi örüp, 3 ilmek kesme işlemi yapıyoruz. Ters sırada kestiğimiz 3 ilmeğin yerine 3 ilmek arttırarak toplam 5 tane ilik açmış oluyoruz.

Kol evleri için, aynen arkada olduğu gibi 3+2+1 kesinti yapıyoruz. 2 sıra daha düz ördükten sonra haraşo örgüye geçiyoruz. Bu arada yaka oyuntusu için sırasıyla 5+3+2+1 keserek, karşılıklı haraşoların 12. sırasında önleri bitiriyoruz.

Kollar İçin : Örgü şişlerimize 25 ilmek atarak kolları örmeye başlıyoruz. Yine 1 sıra ters, 4 sıra düz ve 1 sıra ters ile lastik örüyoruz. 4 sıra boyunca düz örgü ile devam ettiğimiz örgümüze, her sırada yanlardan 1’er ilmek arttırarak toplam ilmek sayımızı 35’e çıkarıyoruz. Kol evi kesintisi için 3+2+1 kesip kolları tamamlıyoruz.

Kapşon İçin : Tüm parçalarını dikerek tamamladığımız hırkamızın yakasından 108 ilmek çıkararak kapşon örmeye başlıyoruz. 108 ilmeği bir karış kadar düz ördükten sonra baştaki 36 ilmeği kesip devamında 36 ilmek örüyoruz. Sondaki 36 ilmeğimizi de kesiyoruz. Ortada kalan 36 ilmeğimizi 36 sıra daha örüp kapşonu bitiriyoruz. Kısa parçaları, ortadaki uzun parçaya diktiğimizde hırkamızın kapşonu oluşuyor.

Düğmelerini de diktiğimiz kapşonlu, sevimli hırkamız artık kullanıma hazır…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ